Volební desatero

17.08.2018

Víme, že málokdo čte celý volební program, proto jsme vám z něj vybrali deset nejdůležitějších bodů. Nejsou to samozřejmě všechny věci, které chceme v Ostrově prosadit. Kompletní program najdete níže. Všechny body v něm jsme pečlivě promýšleli, ale i propočítali. Myslíme si, že je Ostrov potřebuje, ale že na ně i má prostředky.

• Pocit bezpečí je důležitý pro každého z nás. Chceme, aby se v Ostrově cítili zase všichni BEZPEČNĚ. Prosadíme zvýšení bezpečnosti v problematických lokalitách, a to především na Mírovém náměstí a ve vnitroblocích
  • Městská i státní police postupně vytlačuje nepřizpůsobivé z Mírového náměstí a bude pokračovat i v dalších lokalitách (Tylova, Májová, Krušnohorská). Zřídili jsme domovníky v problémových domech 618 a 619

• Nebudeme investovat do nesmyslných a megalomanských projektů, které by navíc v budoucnu městu přinesly jen vysoké náklady na provoz
    • Ostrov bude zase ZAHRADNÍM MĚSTEM. Zasadíme se o výsadbu keřů i stromů, vhodných do města. Včasné a dostatečné sbírání odpadků, sekání trávy, parkové úpravy, čištění chodníků a komunikací a hrabání listí považujeme za samozřejmost. Ve městě bude opět čisto.

Byla zřízena komise pro životní prostředí, připravuje se projekt revitalizace zeleně na Hlavní třídě.

• Jedním z hlavních projektů bude komplexní rekonstrukce DOMU KULTURY, stávající stav je ostudou našeho města.

V domě kultury budou vyměněna okna a bude se pokračovat v jeho rekonstrukci.

• Zoufalá situace s parkováním v Kollárově ulici potřebuje konečně vyřešit. Tím bude nové PARKOVIŠTĚ NA JÁCHYMOVSKÉ ulici mezi semafory a Tescem, které bude pod dohledem kamerového systému.

V roce 2019 bude vydáno stavební povolení, v roce 2020 bude zařazeno do rozpočtu města.

• Nepřipustíme zřízení dalších ubytoven pro sociálně nepřizpůsobivé a u těch stávajících omezíme vyplácení doplatků na bydlení. Je to jen kšeft s chudobou.

Bylo přijato opatření obecné povahy, které zamezuje vyplácení doplatků na bydlení v některých lokalitách města.

• Změníme pravidla pro přijímání žádostí na přidělení městských bytů. Mimořádně budou přidělovány byty jen hendikepovaným, seniorům v domově s pečovatelskou službou a v holobytech.

Pořadníky na byty se otevřely, ale nově je podmínkou doložit pracovní smlouvu. Mimořádná přidělení bytů byla snížena jen na skutečně potřebné mimořádné situace. Byl zřízen tzv. krizový byt pro nouzová opatření.

• Budeme rozvíjet projekt SENIOR EXPRESS, který se osvědčil. Pro děti z místních částí chceme zavést školní autobus
    • Snížíme nájemné za zahrádky na polovinu. Nepřipustíme rušení stávajících zahrádek, bez toho, aby se vybudovala nová zahrádkářská lokalita. Budeme hledat lokality pro nové zahrádky. V našem městě se jedná o tradiční volnočasové aktivity a není důvod tyto aktivity více nepodporovat

Nájemné za zahrádky bylo sníženo na ½, vyhledává se lokalita pro nové zahrádky.

• Základem je nezadlužené město. Chceme i nadále používat při městském hospodaření používat rozum a šetrné nakládání s městskými financemi, jsou to vaše peníze.