Naši kandidáti
Sem vložte podnadpis

Ing. Jan Bureš

člen rady Karlovarského kraje

„Aby se v Ostrově spokojeně žilo“

JUDr. Dominik Kříž, PhD.

advokát a vysokoškolský učitel

„Ostrov je skvělé město. Vím, že dokáži pomoci, aby bylo ještě lepší “

Pavlína Volkovjaková

podnikatelka

„Není mi lhostejný osud našeho města. Cením si všech kteří se angažují v komunální politice na úkor rodiny, práce a svého volného času. “

Ing. Petr Nedvěd

stavební technik

„Chci mít možnost ovlivnit, jak Město Ostrov hospodaří s penězi daňových poplatníků. Současně se zasadit, aby podstatná část prostředků byla použita na obnovu stávajícího městského majetku. “

Ing. Vladimír Palivec

projektant

„Myslím, že se umím podívat na určité věci z širšího pohledu, že dokážu těm, kteří se ohánějí rádoby velkými vizemi, připomenout i tu druhou část mince. Totiž, že velké investice (sloužící zpravidla jen určité skupině) plodí velké provozní výdaje, které pak chybí v rozpočtu. Důležitější je věnovat se stávajícímu majetku a udržovat ho v takovém stavu, aby dobře sloužil všem občanům. Než městský hotel, nebo něco podobného, je důležitější spravený chodník, na kterém si nezlomíme nohu.“

Hana Šimková

předsedkyně spolku Ostrovský Macík

„Když vidím, že se mé rodné město se za poslední roky stává sociálním experimentem pro nepřizpůsobivé, je mi to velmi líto. Nestačí o tom jen mluvit, je třeba abychom se všichni zapojili a pokusili se s tím něco udělat. Ostrov za to stojí. Je třeba změnit bytovou politiku, zamezit vzniku ubytoven a omezit ty stávající. Se vznikem průmyslové zóny v bývalém závodě Škoda se dostává do hry další faktor a to zahraniční dělníci a jejich ubytování. Některá ostatní města jsou v tomto boji napřed. Přísun nepřizpůsobivých obyvatel z těchto měst je pak bohužel v Ostrově patrný.  “

Josef Černý

hasič

"Chci, aby Ostrov bylo zase bezpečné město pro život “

Ing. Aneta Hoffmeisterová

učitelka

"Chtěla bych dopomoci městu Ostrov k tomu, aby mělo tvář, kterou bude nosit s hrdostí a nebude jí muset ukrývat do dlani. “

MUDr. Radim Hanousek

lékař

„Kandiduji proto, že jen nadávat na poměry nestačí, kritizovat ostatní je z pohodlí domova jednoduché a pohodlné. Chci aby budoucnost byla lepší než dnešek, aby město fungovalo uvnitř nenápadně a odborně, zvenku efektivně a kulturně. Ostrov je město s ohromným, žel nevyužívaným, potenciálem.
Když se mi něco nelíbí, neváhám to změnit. Nebo se o to alespoň pokusím. Ve své profesi porodníka jsem zvyklý rychle se rozhodovat, nalézat nejefektivnější řešení, být platnou součástí týmu.

Svou kandidaturu vnímám i jako pomoc skvělým lidem, kteří v Ostrově již něco vybudovali, dokázali. “

Milan Lang

podnikatel

„V Ostrově jsem se narodil a žiju tu celý život. Není mi lhostejné, jak město vypadá.“

Vladimír Kříž

pracovník v přímé péči v domově Mariánská

„Chci být aktivní členem ODS. Chci pomoci s rozkvětem města a podpořit nápady na jeho lepší fungovaní. Chci změny které budou ku prospěchu občanům i městu. Narodil jsem se zde a město Ostrov je má srdcová záležitost. Jsem autorem stránky Ostrovsko včera a dnes. Neustále se snažím město propagovat jak v naší republice, tak ve světě. Což se díky stránkám daří. Mám také spoustu poznatků o tom co lidi trápí a co by chtěli změnit a chci s tímto pomoci. “

Ing. Tibor Hrušovský

předseda představenstva Ostrovská teplárenská, a.s.

„Aby se lidem v Ostrově dobře žilo. Není mi lhostejné, jak bude město řízeno. Chtěl bych přispět k tomu, aby se peníze z městského rozpočtu využívali smysluplně a ne na megalomanské projekty typu "Myslivna", které budou rozpočet města v budoucnu nadměrně zatěžovat.  “

Karel Bína

úředník

„Aby se v Ostrově opět řešily skutečné problémy .“

Helena Ondrejková

realitní makléřka

„Ostrov je mé rodné město a srdeční záležitost. Každý z nás má možnost se aktivně podílet na jeho rozvoji a tom, aby se zde dobře žilo nejenom nám, ale i našim dětem. “

Ing. Otto Kašparovský

facility manager

„Jsem rád, že poslední dobou získává Občanská demokratická strana zpátky důvěru voličů. Svou kandidaturou bych chtěl zdůraznit důvěryhodnost ODS .“

Ing. Helena Stixová

živnostník

„Temeritas est damnare, quod nescias  “

Matylda Šimková

vedoucí záchranné stanice

„Chtěla bych aby se i mladí lidé více zapojili do dění ve městě a kde jinde začít než u sebe. Jen sedět a nechat věci na ostatních, je sice pohodlné, ale takhle se žádné změny nedosáhne.“

MUDr. Květoslava Kobíková

lékařka

„A nihilo nihil .“

Zdeněk Svatek

živnostník

„Jako živnostník jsem dost mezi lidmi. Obrací se na mě se spoustou věcí, které je v našem městě trápí a které by chtěli zlepšit. Svou kandidaturou ve volbách jim s jejich potížemi můžu pomoc“

MUDr. Oldřich Vastl

primář ortopedie

"Chci, aby se mým dětem a vnoučatům žilo v Ostrově lépe “

Mgr. Petr Šindelář, LL.M.

advokát, místostarosta

„Být pouze pasivním účastníkem dějin není nic pro mě, když mohu tyto dějiny svým aktivním přístupem ovlivnit. Nebyl jsem rád, když se naše město pouštělo do nových a ne zcela potřebných projektů, která navíc hrozily zatížením rozpočtu města na mnoho let dopředu. Rozpočet města je tvořen našimi penězi, které od nás stát formou daní vybere. Vím, kolik potu a úsilí nás všech stojí zasloužit si svou mzdu, svůj zisk, ze kterého se daně státu odvádějí. Není mi lhostejné, když někteří "politici" naše peníze utrácejí bez rozmyslu. Politikem je pro mě jen ten, kdo řádně spravuje věci veřejné, ti ostatní jsou pro mě jen podvodníci, kteří si na politiky jen hrají.. “